Agenda

  L'associació  
  Agenda  
  Històric d'activitats  
  Gent de Valls  

 

 


21/03/2015Espai d'art

Exposició: CINEMA DE PASSIÓ

Amb motiu de la Setmana Santa, hem preparat conjuntament amb l'Agrupació de Confraries i Germandats Setmana Santa a Valls, aquesta exposició de programes de cineme de mà, de temàtica religiosa.

Els programes de cine son una forma de publicat utilitzada per les empreses productores, distribuïdores i propietaris de les sales de projecció de la pel·lícula per captat l'atenció de l'espectador.

Els programes de mà naixen als principis dels anys 20, apareixen les primeres imatges, predominant el fotograma a la il·lustració. Els anys 30 coincidint amb l'arribada del sonor, els programes evoluciones i es caracteritzen bàsicament per les seves il•lustracions, tenint la seva màxima expansió a les dècades del 40 i 50, coincidint amb la gran popularitat del cinema.

A partir dels anys quaranta, els programes es normalitzen, tant en el que fa a la seva forma com en el contingut. Es passa del cartró al paper de dimensions aproximades de 13,5x 8,5 cm.

Al la part frontal s’anuncia el cartell publicitari de la pel•lícula. Oferint-se a les sales de projecció amb el dors en blanc per que aquestes imprimissin el contingut de la funció, la data i l’hora, així com la corresponent frase que honora les virtuts cinematogràfiques del film en qüestió.

En aquestes èpoques apareixen una multitud de variants en el seu format, dobles, tríptics, de formes diverses, allargats, amb fulles etc.

L'exposició de programes de cinema de mà que presentem, recull un conjunt, no exhaustiu de pel·lícules de temàtica religiosa, realitzades durant els anys 1925-1976 data en que desapareixent de forma escalonada aquest tipus de propaganda a finals del 60 i primer dels 70 dels segle passat.


Del 21/03/2015 al 30/04/2015

Horari: Inauguració dissabte 21 de març a les 12 del migdia
Observacions: Del 21 de març al 30 d'abril

26/04/2015Sortides natura

Sortida de natura: LA VALL DEL CORB

Ruta a peu per la Vall del Riu Corb. Sortim del poblet de Ciutadilla on compta amb un castell medieval i anem cap a l'ermita de la Mare de Déu de la Bovera de finals del romànic. Continuem fins el poble de Guimerà, pujada a la torre del castell i visita a l'església. Creuarem el Riu Corb pel pont de Guimerà, i ens dirigirem cap a Ciutadilla a tocar la llera del riu. De camí a Ciutadilla podem veure la Creu dels Quatre Ulls i el Monestir de Vallsanta a l’altre costat del riu.
Dades tècniques:

Distància: 11,300 km.
Recorregut: Circular
Ascensió acumulada: 213 mt.
Altitud màxima: 587 mt.
Dificultat: mitja
Duració aproximada total: 5 hores
Lloc inici caminada: Ciutadilla
Aproximació: 42 km. Valls - Ciutadilla


Horari: Sortida 8 del matí
Més informació: Per saber-ne més